måndag 15 februari 2010

Dagens uppdrag

Och så kan man knata runt matte som febrilt försöker ha koll på tyglar,kamera,vantar och sig själv....Fanns mycket spännande att både kika,gräva fram och nosa på.


Som jag tidigare idag har skrivit så är det svårt att komma på vart man ska rida. Vi är utesnöade.
Idag blev det en tur med olika små korta slingor kombinerade.
5,5km lyckades vi skrapa ihop...
Först en snutt av rundan som går bredvid E4an. Blev att rida dit och sedan vända hem mot stallet igen. Red förbi stallet och sedan lade jag till naturreservatslingan som vi helst inte ska rida men idag var det en sådan dag att nöden har ingen lag...
Första lilla snutten går på isklädd asfalt och där tränade vi massor av halter på ditvägen som hon skrittade snällt. Det är på hemvägen hornen brukar börja växa ut i ren protest över att turen blev kort. Hon börjar då takta lite och vill gärna skruva upp hastigheten. Blev massor av halvhalter och halter igen.
Övade på att flytta för skänkel vilket går lysande i åt ena hållet men inte fullt lika lysande mot andra men övning ger färdighet.

Travade första snutten efter vi passerat stallet när underlaget var ok och hon kändes fin. Provade att öka och korta traven. Hon är fin som sagt var.
Resten av reservats-rundan blev i skritt pga underlagt.
Försökte ha en fotosession men det gick sådär... Blir för nära om man ska hålla tyglarna samtidigt så provade knäppa loss på ena sidan men du var hon inte så sugen på att fotograferas utan ville gå runt istället..

Inga kommentarer: