tisdag 7 september 2010

Premiärturen avklarad

Idag har jag och K tagit oss en fantastiskt trevlig tur i helt magiskt sensommarväder.
1,3mil blev turen allt som allt i alla gångarter på två positiva 5åriga hästar.
Bra med miljöträning i form av hästar som kommer springandes emot oss i en hage varav en av dem är helt hopplöst "på" och springer fram och tillbaka alldeles bredvid oss och blåser upp sig som sjutton. Glorih var lagomt imponerad och ignorerade helt vilket var skönt men liiiite läskigt var det när hela flocken vände på klacken och sprang bort från oss i fullfart...annars så mötte vi människor,folk med barnvagnar ( pretty exotic sådär mitt ute i skogen) ,kossor i mängder,red genom gårdar och små mini-villaområden och så alla dessa soptunnor som står lite var stans där det finns hus. Sådant som det sistnämda är ju så vansinnigt kul att fjanta sig lite inför när man är lite taggad sådär i början av turen;)
Glorih var jättefin idag om än lite lite stark ibland men å andra sidan var det så minimalt så det behöver inte ens nämnas. Hon var cool som sjutton och tog allt med ro trots att det var en helt ny tur för vår del.
Det var HÄRLIGT att få sträcka ut lite i en ordentlig galopp måste jag säga. Vi har ju tidigare mest galopperat på våra ängar som har ganska högt gräs och så passat på att galopperat på grusvägarna när tillfälle gets men det blir ju inte på samma sätt riktigt som när man likosm kan ligga och rulla utan att tänka på mötande folk som cyklar eller motionerar hundar... Underbart att bara kunna liksom sitta och NJUTA.

Glorih verkar trivas som fisken i vattnet i nya stallet med sin nya lilla bruna ponnykamrat som hon går i hage med och bor bredvid.
Även jag trivs jättebra redan.
Känner mig hemma!

Inga kommentarer: