måndag 10 juni 2013

Snart så


Herr Gilfi och Grathea kollar läget


Nu sitter jag och njuter av en kopp kaffe efter att ha varit ute och gått en promenad med vår älskade lilla Tollar-valp Svea. Hälsat på hästarna som stog och hummade åt oss vid grinden mot vår trädgård, innan vi gick in, och livet är helt ok, känns det som.
Eller... det känns som att livet är på rätt väg i alla fall.
Jag har äntligen fått en tid hos neurologen så denna vecka kommer vara en oändligt lång väntan fram tills den tiden. Känns väldigt skönt att det äntligen händer saker i alla fall!

I helgen har familjen som äger gården vi hyr, städat ur nästan hela stallet. De har gjort ett hästjobb ( haha ) och nu är den nästan helt klart. Nästa helg ska det plockas ur tegelpannor och tegel samt lite virke och sedan är det klart för att börja renoveras. 2 containrar blev det med skräp!
Olle fyndade lite grejjer i allt skräp så som lite kaffekoppar i Jenny-modell från Rörstrand till mig som är vansinnigt svag för retrogrejjer och Rörstrandprodukter , några mjölkkannor som ska stå på vår dekorations-mjölkkannapall/gårdsskylt och ett gäng små vaser som vi ska ha på våra bord när vi har midsommarfest här.
Perfekt!

Smygupptäcker ridvägarna här i krokarna men skulle vilja ha en Gröna kartan eller Terrängkartan som den nuförtiden heter.Den är beställd men har ännu inte kommit.
Det är vackert vackert vackert här!


***


Det här är Svea förresten:
En ulv i fårakläder ;)

En Tollare " är bland de vildaste man kan få på fyra ben,skulle jag vilja spontant vilja uttrycka det...Tanken när man faller för den röda,lilla söta hunden är att man får en ullig,gullig hund för kel och sällskap. Inget kan vara mer fel..."
Tro mig. Svea är snart 9 veckor gammal och jag är innerligt tacksam över att vi är två som hjälps åt med uppsikt och uppfostran för det gäller att ha ögon i nacken och hela tiden vara med. Vara rolig och sträng exakt när det behövs. Att hela tiden vara påhittigare än hunden, att vara den som först kommer på lekarna och inte hon och passa på att vila och mysa när vi är inomhus.
Svea är en typisk tollare. Men en gnutta extra vilja.
Hon är fantastisk.


Här kan ni läsa mer om rasen förresten:



1 kommentar:

Tinna sa...

Haha men med tanke på att ni känner en annan dam med en extra gnutta vilja är ni väl rustade att ge lilla Svea exakt rätt dos av love and leadership hon kommer bli en supertollare!