fredag 2 april 2010

Våren....

Som jag trånat, längtat och väntat på denna vår och nu känns det som att den äntligen är här!
Idag blev det en kvällstur i kvällssolen med varma vindar i ryggen och kvittrande fåglar i träden.
Den värsta snön har äntligen smält bort i skogen och detta gör att vi slipper otäcka klampar och broddarna är urplockade.
Vi red bort till ängarna för första gången på en evighet kändes det som och där travade vi och galopperade lite. Bad om galopp i båda varven och provade plocka ihop henne lite och sedan länga henne.
Lätta varvet gick smidigt som tusan men i det lite svårare begärde jag litet för mycket i vilket resulterade i en rejält protestbock.
Hon är rar för hon säger bara till ordentligt och sedan är det bra sedan.
Blev ytterligare ett varv i galopp i protestvarvet utan krav och avslutade med två varv i trav i det varvet också. Hon tryckte på bra och svettades faktiskt lite.
Ganska tungt sugande underlag så det blev inget långt pass. Skötte sig exemplariskt på vägen hem trots lekande barn i skogen som skuttade fram bakom stockar och stenar.
Skuttade stocken också på vägen hem. Wiiiii! Vad roligt det är med småskutt!
Sista snutten hem fick jag lov att göra halt och bara njuta litet... ibland finns det sådana där ögonblick som man bara vill frysa tiden. Det var så fruktansvärt härligt bara!

Igår red vi naturreservatsrundan och tanken var att jag skulle rida den tre varv men insåg att det skulle bli överkurs när vi kom ut på E4ans påfartsväg där de satt fast sådana där vajrar som ska räkna ut hastighet och antal bilar.
De låter ju TUCK-TUCK! när bilarna kör över den och hon förstog verkligen inte vart sjutton ljudet kom från så hon blev lite upprörd, så jag tog tillfället i akt och köra igenom alla lekarna i Pat Perellis 7-games. Hon skötte sig jättebra och hade inga dumheter för sig så som att försöka springa över en eller gå på mig trots att hon var upprörd med svansen på ryggen och drakblåsande mule.
Jättenöjd att fått igenom ett nästan rent ledarskapspass och efter ett tags lekande så lugnade hon ner sig och verkade trygg igen.

Inga kommentarer: