måndag 1 november 2010

Kompakt mörker...

Huuuuuuu vad mörkt det är ute i skogen nu vid sexsnåret!
Jag är en liten mes och kan bli lite paranoid där ute i mörkret trots Silva-pannlampa (strålkastarvarianten av pannlampa) så jag sjunger hejvilt.
Jag vet inte vad jag nu tror finns där ute i skogen( troll??) som jag bör vara rädd för men lite skrajjsen är jag allt...
Jag skrålar och skränar men likförbannat lyckades jag inte skrämma bort tre rådjur som stog och tröck preeeecis vid sidan av oss vid en en liten skogsdunge, under vår lilla ridtur nu på kvällssidan.
När rådjuren måste ha kommit ur pannlampans sken så bar de iväg och jag och Glorih for iväg åt det andra hållet typ 10 meter av rena förskräckelsen.
Vi snodde runt sjukt synkade, för att se efter vad det var som hade skrämt oss så dant och vi fick syn på de där tre paren rådjursögon blinka i pannlampans ljus 80meter från oss.
Turen i sig var annars väldigt odramatisk om man bortser min taggade lilla dam.

Vi invigde förrsten våra nya reflexer från Hööks idag!
Jag tipsar om deras träns-reflexer.
Jag valde att prova fästa dem i vår Runningbear-brösta och de passar utmärkt för det ändamålet!.
Smidigt som sjutton att slippa krångla på ytterligare en reflexbrösta när man redan har en brösta på. Mjuka och smidiga var de dessutom och priset var allt annat än tokigt!
Jag är supernöjd!

3 kommentarer:

Ellinor Karlström sa...

Fungerar det bra att rida med pannlampa? Jag har grymt mörkerseende sedan alla år ute i skogen med hästarna, men visst vore det bekvämt att kunna trava och galoppera även när det är mörkt... Vad är det för lampa du har? Tungt batteri eller uppladdningsbar?

Team Theander sa...

Jisses vad avudnsjuk jag blir!
Jag är HELT blind när det är mörkt ute trots år av nallande av hästarnas fodermorötter.
Jag har en äldre Silvapannlampa.
Jag kan välja mellan två olika ljusnivåer på den typ som helljus och halvljus.Helljus har jag när jag galloperar och travar men till skritt funkar halvljuset ypperligt:)
Den har en kabel som jag brukar ha längsmed ryggen under reflexvästen och sedan har jag batteriet i en midjeväska. Jag har två olika varianter batterier. Ett tjockare som räcker längre och sedan ett lättare mer slimmat.
Nu är min lampa som sagt var ett gäng år gammal och har både funkat vid längdskidåkning och nattorientering och nu är den enbart "ridlampa" och har varit det i tre säsonger minst. Dyr men kvalitet helt enkelt!
De nyaste lamporna med diodljus eller vad de heter är MYCKET nättare och smidigare än min men så länge min går som en klocka är jag nöjd!
Jag upplever inte att rida med batteriet i en midjeväska som något jobbigt och jag brukar störa ihjäl mig på småsaker.
Jag rekomenderar starkt att inköpa en riktig rejäl pannlampa:)

Karolina på Silva sa...

Hejsan, vad glad jag blir när jag läser att ni kan fortsätta rida i mörkret tack vare bra pannlampor. Till dig som inte har någon vill jag tipsa om Silvas nya modell X-Trail. Den är en lätt LED-lampa som man kan fästa direkt på hjälmen (hjälmfäste ingår) och som lyser starkt och långt. Kika på den på www.silva.se. Lycka till med höstritterna! Mvh,
Karolina på Silva.